Naše historie
.
Příběh značky Le Petit Marseillais se začal psát v roce 1980, když se Bernard Lengellé, tvůrce značky, procházel uličkami trhu v Avignonu uchvácený barvami a vůněmi a také stánkem s tradičním marseillaiským kostkovým mýdlem.
.
Probudila se v něm touha udělat z mytí chvíle potěšení a tak si osvojil tradiční marseilleský postup výroby mýdla. Vytvořil rostlinný základ, který obohatil o barvy a vůně Provence. Mýdlo nakrájené na malé kostky pojmenoval dle staré zapomenuté značky: Le Petit Marseillais.
.
V roce 1986 se značka Le Petit Marseillais dočkala rozkvětu když ji koupily laboratoře Vendôme a uvedly ji do masové distribuce. Nyní jsou produkty plné prosluněných ingrediencí z jihu Francie nabízeny nejen ve Francii, ale i na mezinárodních trzích.
.
Le Petit Marseillais neustále rozšiřuje svou nabídku pečujících produktů a znovu a znovu Vás přenáší do srdce přírody, do země na jihu, na pobřeží Středozemního moře...
.
Naše receptura
.
Vezměte slunečné podnebí, idylickou zeměpisnou polohu a lásku našich pěstitelů a získáte výjimečné přírodní ingredience. Blahodárné účinky přírody, emocí a potěšení smyslů – to by mohla být definice Provence. Je proto zcela přirozené, že v našich výrobcích upřednostňujeme suroviny z tohoto regionu a spolupracujeme s lokálními pěstiteli na jihu Francie. Například květy organicky pěstovaných pomerančovníků či maliny jsou sbírány na jaře, pivoňky na podzim. Většina ingrediencí jako i olivové listy či divoké růže jsou sbírány ručně, což zajišťuje jejich špičkovou kvalitu.
.
Stačí se vydat na cestu.